lørdag 18. september 2010

Sør-Afrika Del 1


Må bare sei at Sør-Afrika, Malarone, Krugerparken e heilt fantastisk!!!
Etter ganske mangen timer på reis, først Haugesund –Oslo- Zyrich – Johannesburg og gode 4 timer i en minibuss, som me  konkluderte ikkje var designa for oss, pga litt for liten bein plass, var me ENDELIG framme til målet, nemmelig Pestana Lodg, som ligger i Malerane heilt på grenså til Krugerparken.
Etter en natt med etterlengta søvn var alle 12 som reise gruppen vår består av, rimlig klar til å ta turen ut på Bush walk.
På Bush walken var me med John som driver en annen Lodge her ut på en liten rundtur i deres private park. Der gikk vi nærmere på alle soprene dyrene etter later seg etter du har vært ute på tur. Vi så ikkje så veldig mangen dyre spor, for det er ganske så tørt, regntiden begynner ikke før om en liten måned, men han kunne fortelle veldig mye om hvilket dyr det var etter driten de la i fra seg. Ellers fortalte han om de forskjellige tresortene, og andre planter, termitt tuer, huler og hull. Kjempe spennende.
Det mest spennende på denne utflykten var nok ”stein treet” som gror oppå store steiner, med bare litt røtter ned i jorden, og blir de tatt vekk fra steinen dør de, for de vokser kun på overflater på rundt 50 grader celcius.
På ettermiddagen var vår første tur inn i Krugerparken, på Spot ligth Safari, og de 3-4 timene vi var ute, fikk vi se 4 av de ”Big five”.  Vi så flodhest rett før utflykten i elven som skiller oss fra Krugerparken, og på Spotligth safariet så vi Antiloper, Elefanter, var bare 2-3 meter fra et løve par, krokodiller, me var og så heldige og så en ung lepopard som lå ganske så avslappa og dingla med beinå og halen i et tre sammen med dagens fangst, hvite neshorn fikk me og se noen av, også så me noen harar som vimsa i veien etter mørkets utbrudd.
Det var værtfall ein kjempe start på ei utrolig spennanes og innholdsrike uka her i bushen vertfall.
I dag starta me dagen kl 06.00 for heildags safari i Krugerparken, og allerede på vei inn i parken så me krokodiller, og ikkje minst Buffler som var den siste av de ”Big five” dei kryssa veien bak oss, når me sto i kø for å få kjøra inn i parken.
Ellers har me sett veldig mangen Impala som e typen antiloper det er mest av her, flerne Elefantar, og en litt små hissig en, men var bare spennanes, giraffar, til og med noen dansanes som syns de hadde lika mye rett på veien som alle andre, ganske så stilig og se på. Me fikk og se vil svin? (Phomba) ganske så kule dei og, der dei daffa rundt på knernå når dei spiste for og nå ned til graset, flerne hvite nesehorn fikk me se, stein bokk, ein sbra flokk, skilpadder, flodhest, me fikk og glimt av leopard i dag,  ugle, og mangen andre fuglar i flotte farger og ørn, og på veien tilbake stoppa me med Crocodille river som me må over og der lå der ikkje mindre enn 3 krokodillar på eina sidå og vertfall 7 på andra sidå, med masse cat fish svømmandes rundt seg.
Sjåføren vår syns me var ei veldig heldige gruppa, dei kan ikkje garantera etter ei uka at me ska få se alle av ”Big five” men me har sett flerne av dei opp til mangen ganger, og har fått sett alle, det var det ikkje alle gruppene som har fått sett, og alle var sett før egentlig dag 2 starta:D
I mårå e ein av fridagane våre, så då ska me slappa av til me ska på Game drive og Sør-Afrikansk middag tilbereda på bål i lag med våre danske venner som ein ekstratur. Siden me ska i privat parken igjen då, så blir det nok mer offroad kjøring utenom veiene, det har dei ikkje lov til i Krugerparken siden det e nasjonal park. Så glede meg masse til nok ein spennanes dag i mårå og resten av dagane me har her nede:D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar