tirsdag 19. oktober 2010

Sør-Afrika del 2

En liten oppdatering av resten av Sør-Afrika turen vår. Ble plutselig ikke så mye tid til blogging, da dagen gikk i ett fra morgen til kveld.

Fortalte så vidt at vi skulle på game drive, dette i den private parken Tandanani som vi besøkte flere ganger. Her har de det meste av dyr, bare ikke rovdyr. Her fikk vi kjøre litt mer offroad, og ingen asfalterte veier som i Krüger. Vi fikk se en hel masse dyr her også, antiloper av forskjellig slag, neshorn, giraffer osv. Det som gjorde mest inntrykk var når vi kjørte ned til et åpent område, der de matet alle dyrene, på denne måten fikk de gitt alle sammen vitaminer og medisiner slik de ikke ble syke. Det var vel kun denne kontakten de hadde med dyrene, så oransje traktor = mat, for gjengen der. Var så tøft og se alle rasene som gikk sammen, neshorn, bøffel, struts, vortesvin osv. var skikkelig stilig og se, med en gang maten var spist så forsvant alle til sitt igjen.
Etter en flott (humpete) kjøretur så var det tid for middag, denne fik vi også her. Skikkelig afrikansk mat, som var ”papp” så ut som potetstappe men laget av maismel, som i grunnen ikke smakte så mye, men med grønnsakene, sausen og litt bacon på så var det ganske så bra, potetsalat, mais rent kjøtt og pølser. Pølsene var rent kjøtt og krydder i pølseform så mye grovere pølse enn hjemme men så smakte den mye mer også. Til dessert fik vi en søt kokospudding av noe slag. Hele gjengen var enige at det var en flott middag med god mat

Vi besøket også Moholoholo rehabiliteringssenter for dyr, her fikk de inn skadde dyr, eller fanget skadde dyr som ikke ville klare seg selv ute i bushen, behandlet dem og jobbet med og finne territorium til og slippe dem tilbake til det fri igjen. Noen ganger kunne de bruke en uke på og fange dyret, og kanskje to år på og finne et område til og slippe det ut igjen. Noe som vi godt kan forstå når vi fikk se kart over områdene i Afrika dyrene tidligere hadde og ferdes på, og hvor mye eller er vel mer rett med hvor lite plass de hadde igjen i dag. Ser problemet når noen av rasene trenger ganske mye plass.

Det var ikke alle dyrene som ble satt ut igjen, noen var blitt ambassadører for senteret så disse fikk vi hilse på. Jeg fikk mate en gribb, litt spesielt når en 25kg tung fugl lander på armen for å spise kjøttbiten som du har i håden. Vi fikk også hilse på Leoparden som han ene som jobbet der hadde som sitt prosjekt, ganske så stilig og få kladde den, 30 kg muskler, og den malte som en hvilken som helst annen liten pus, Ole-Johan fikk også klappe en Hauk?! Så hadde de en liten neshorn baby på bare 150kg eller noe som sprang rundt på området som vi fikk mate med noen greiner med blader og klappe på, ganske så herlig i grunnen.
De hadde mange andre dyr også som vi fikk se på, disse var ikke tamme, så noen fikk noen kjøttbiter kastet over gjerde, de ventet vel på og bli sluppet ut i det fri. Det var blant annet et løve par, vill hunder, hyener, gepard, masse fugler osv.

Etter turen på Moholoholo, kjørte vi til den oppdemmede Blyde River for å ta en elvebåttur i bunnen av verdens tredjestørste canyon. Så ut som en lekter som tøffet rundt, på det rolige vannet. Her hadde vi utsikt til de rødgrønne Three Rondavels på toppen av det majestetiske Drakensfjellet. Dette var en flott og rolig tur, vi fikk også med oss noen dyr her, som Kudu med de stilige gevirene sine, nesene på noen flodhester som stakk opp av vannet, krokodiller, og noen aper/bavianer i treerne. Det var en flott og rolig tur uten noe stress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar