tirsdag 19. oktober 2010

Sør-Afrika del 3

Neste dag var vi på besøk i Swaziland, men først var vi og besøkte en barnehage/førskole som ei av damene på Lodgen hadde startet for barn som hadde alene mødre og var for små til å gå på skolen. Her fikk de mat og være på dagtid når mødrene var på jobb, de fikk også alle vaksinene de trenger og samtidig lære. Nå er det Afrika safari som har tatt over ansvaret for driften.
Det var herlig og se alle de glade barna, de sang og danset til oss. Ole-Johan fikk seg en ny kompis her, som var veldig opptatt av håret på armene hans, de har jo ikke hår på armer og bein der nede, så var stas og få rive litt ekstra i Ole-Johan sitt:p
Noe av det kjekkeste ungene viste var når de ble tatt bilder av og fikk se dem på kamera etter på, tror flere prøvde og krype inn gjennom kameraene. Det var et kjekt besøk før vi satte nesen mot Swaziland der vi skulle få besøke en familie som bodde slik de gjorde for mange, mange år side. Her fikk vi hilse på Høvdingen og noen av konene hans, se de enkle husene med strå tak og kuskit som golv. Det så ut som de hadde noen ganske rolige dager, enn så lenge vertfall til de skulle begynne å dyrke markene sine. De fleste barna var på skolen så var bare de minste igjen, som tuslet rundt, og mødrene deres som var der. Var litt spesiell og se, og da vi ser hvor godt vi har det, selv om det var et valg disse folkene hadde gjort for da slapp de og jobbe, de tjente penger på å vise frem hjemmene sine til oss og andre turister. Det var ikke så stusslig i landsbyene rundt.
På vei hjem kjørte vi innom Tandanani der en gjeng fra landsbyen Cultural Village kom for og danse og synge for oss. Meningen var vi skulle besøke dem i landsbyen deres, men for en liten stund tilbake brant halve landsbyen opp, og de var ikke helt kommet i gang med og bygge den oppigjen, så da ble det Swaziland besøk på oss isteden og de kom til oss for og danse. På den måten fikk Afrika safari støtte dem på samme måte som tidligere. Det var en flink og positivgjeng som kom, var flott og se på, og de var kjempe flinke.

Neste fridagen vår besøkte vi Sudwala grottene som er de eldste av sitt slag. Her fikk vi se flotte formasjoner som var millioner av år gamle som hadde dannet seg av kalken fra det dryppende vannet fra grotte taket. Vi fikk omvisning så vi hørte historiene om de forskellig formasjonene, og den stooooote naturlige konsart salen langt inne i fjellet.
Etter grotte besøket var vi i Butanisk hage, det var kjekt å se fossene her, og besøke regnskogen (selv om det var ganske så kunstig rein der), var ikke så alt for mange blomstre som blomstret siden vi var der på vår/tidlig forsommer og før regntiden, men de som blomstret var flotte. Var en fin dag, med en av turens beste måltider, vi spiste pasta med laks fra Norge, men her kunne de lage mat.
Var en ganske fin og rolig dag. Når vi kom til bake til Lodgen så toppa vi det hele med massasje fra spa senteret, og det var slett ikke galt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar