tirsdag 19. oktober 2010

Sør-Afrika del 4

Vi hadde også en dag på Panorama tur, der vi kjørte opp på forskjellige fjell for og nyte utsikten, eller se på gjettegryter som vannet hadde laget. Flere av fjellene hadde vi sett nedenfra dagen vi var på elvebåtturen, så var kjekt å se størrelsen på dammen vi var på, og den var STOR. Rundt på de forskjellige plassene hadde lokale markeder så her var det tid for shopping og pruting. Ikke heilt at pruting er det helt rette for meg, så treger nesten enda på det skjerfet jeg ikke fikk:p Men var mye forskjellig rundt her, vi fik også fult opp kofferten med noe her fra.
Utsikten var flott, og det var deilig og få beveget seg litt etter mye kjøring, pga kneet tok jeg ikke sjanse på å begi meg ut på de 148 trappetrinnene opp til regnskogen på den ene plassen, men det må ha vert nydelig der oppe, med en fantastisk utsikt, så nydelig det var før trappene så.


Nest siste kvelden laget de til avslutningsmiddag for oss på Lodgen, så her var vi alle samlet litt bak restauranten ute, med egen kokk og servitør og ikke minst godt selskap fra resten av gruppen vår. Her fikk vi masse mat, mye av det samme som forrige gang vi fikk typisk afrikank mat, så vi hadde nok en gang et godt måltid og en fin kveld, med dyre brøl i bakkrunnen. Dette var bare en herlig kveld.

Siste dagen hadde vi en ekstra tur i Krüger parken, dette ble en litt mer stresset safari enn det vi startet med. Den nye sjåføren vår var redd vi ikke skulle få se like mye som de andre hadde fått sett noen dager tidligere. Det var også en helligdag denne fredagen, så vi traff litt kø på vei til parken bare noen minutter over kl 06.00 når parken åpnet. Det var mange andre som skulle inn også. Men etter en litt treg start, så fikk vi nå alle big five nok en gang før lunch, det som det gikk mest igjen av denne dagen var bavianene, kjørte for bi noen trær langs veien der det sikkert far over 20 talls stykker i hvert tre. Det var så stilig og se dem sitte der og skrelle/brette bort det på blomstene de ikke ville spise. En av dem ønsket også å hilse på dem i noen biler bak oss, så der hilste han nesten på føreren i alle fall speilet på bilen. Vi fik også se masse sebra, og giraffer som brukte busker og treer til og klø seg med, så var bare til og gå fram og tilbake med den under magen, men også elefanter, flodhester, der traff vi på en gjeng med unge flodhester som knuffet, så vi fikk sett litt mer enn bare nesene som stakk over vannet, vi traff også på tre stykker som lå på land.
Plutselig så gikk det to han løver og vimset i veien også, disse gikk og ventet på resten av flokken skulle komme opp fra nedsiden av veien for og krysse veien. Der i blant var det noen små herlige løveunger. Vi så også krokodiller, Impala, Kudu, og andre antiloper. Leopard var vi også så heldig og få med oss, og en hyene traff vi også på som lå og solte seg i veikanten. Vi så også masse fugler og andre dyr.
Vi var utrolig heldige og fikk sett så mye til at det var en så varm dag, gradestokken var en plass mellom 43 og 47 grader ble det sagt.

Etter nok en flott dag i den Sør-Afrikanske bushen var det på tide og pakke og veie koffertene, en siste middag på Lodgen før neste mårens masasje før vi satte oss i bilen og kjøreturen på 4 timer, denne gangen uten aircondition til Johannesburg, der vi fløy til Cape Town.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar